Федерален съд в Ню Йорк окончателно отхвърли иск, заведен от бившия

...
Федерален съд в Ню Йорк окончателно отхвърли иск, заведен от бившия
Коментари Харесай

Бивш върховен съдия губи дело срещу Саша Барон Коен

Федерален съд в Ню Йорк дефинитивно отхвърли иск, заведен от някогашния началник на Върховния съд на Алабама Рой Мур против английския комедиант Саша Барон Коен.

Коен, който стана необятно прочут от филмите за измисления казахстански публицист Борат Сагдиев, през 2018 година снима поредност от сатирични скечове в Съединени американски щати, наречена „ Коя е Америка?

Герой на един от епизодите беше политикът от Алабама Рой Мур, който на два пъти е оглавявал на Върховния съд на щата, а по-късно се кандидатира за място в американския Сенат, предложен персонално от Доналд Тръмп. Но през 2017 година, след голям брой обвинявания в полов тормоз над малолетни, той беше заставен да се отдръпна от надпреварата.

Мур и брачната половинка му заведоха дело против английския комедиант, откакто бе излъчен епизод, в който Коен, представящ се за израелски специалист по антитероризъм, се среща с него, за да му представи последните софтуерни нововъведения в израелската войска. По време на изявлението героят на Коен декларира, че в израелската армия е разработила устройство, с което могат да бъдат идентифицирани педофили „ въз основата на отделянния единствено от тях ензим 4-D DHD “. Всеки път, когато се оказва покрай Рой Мур, уредът, сходен на дететорите за метал по летищата, стартира да пищи обезпокоително.

Накрая бившият арбитър прекъсва интервюто и си тръгва възмутен, а по-късно той и брачната половинка му заведоха дело против Коен, обвинявайки го в машинация, клевети и нанасяне на морални вреди. Като отплата семейство Мур поискаха от Коен, CBS и Showtime 95 милиона $.

Изслушванията продължиха две години. Вчера Нюйоркския съд окончателно отхвърли желае, като съобщи, че дейностите на Коен са предпазени от Първата корекция на Конституцията на Съединени американски щати.

„ Предвид сатиричния темперамент на този сегмент и подтекста, в който той е бил  представен, никой рационален фен не би интерпретирал държанието на Коен по време на изявлението като  фактически изказвания по отношение на арбитър Мур “, написа арбитър Кронан. Освен това, преди записа на интервюто, Мур е подписал документ, в който декларира, че се отхвърля авансово от всевъзможни искания към създателите на предаването.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР